کابل HDMI ( قیمت ، خرید ، بررسی تخصصی و مشخصات انواع مدل های آن برای تلویزیون )
بهترین کابل HDMI ,تعریف کابل HDMI و کاربرد آن : در این مطلب که در تابستان ۹۶ نوشته و بروزرسانی شده قصد داریم تا شمارا با کابل HDMI آشنای بیشتر کنیم و بشما بگوییم که دقیقا HDMI به چه منظور هست و چه کاری را و چطور آنرا انحام میدهد، و اینکه با بهترین انواع آن چه هستند … پس با ما در این مطلب همراه باشید …
H.D.M.I
رابط چندرسانهای اچدی یا رابط چندرسانهای وضوح بالا (به انگلیسی: High-Definition Multimedia Interface) (اچ دی ام آی (به انگلیسی: HDMI)) یک رابط صوتی/تصویری متراکم برای انتقال داده های دیجیتال فشرده نشده است. این رابط اوّلین و تنها پورت مستقل بین چند شرکت است که در سال ۲۰۰۳ توسط شرکتهای سونی،پاناسونیک، فیلیپس، هیتاچی، سیلیکون ایمیج، توشیبا و تامسون و با مشارکت مالی و تکنولوژی این شرکتها ایجاد شد .
با دستگاه هایی که از قابلیت HDMI پشتیبانی می کنند می توان اطلاعات تصویر و صدا را با کیفیت عالی در حجم زیاد و فاصله های زیاد منتشر کرد. یعنی با استفاده از کابل های HDMI می توانید صدا و تصویر را بدون اینکه خللی در کیفیت آن ها رخ دهد، به فاصله های زیاد منتقل کنید .
ارتباطات HDMI
رابط HDMI می تواند بدون انجام فشرده سازی بر روی تصاویر و صداها، به انتقال اطلاعات بین دستگاه هایی از قبیل DVD-Player، کنسول های بازی، سیستم های حرفه ای صوتی و تصویری، دوربین دیجیتال، موبایل ها یا هر وسیله ی دیگری بپردازید. پورت HDMI برای دستگاه هایی که اندازه ی کوچکتری دارند در اندازه ی کوچکتر و با نام mini HDMI وجود دارد.
رابط استانداردی که برای درگاه HDMI در نظر گرفته شده است کابل HDMI نامیده می شود. هر کابل HDMI در واقع معادل سه کابل Component Video و شش کابل صدای آنالوگ کار انجام می دهد. سرعت انتقال دیتا در HDMI بسیار زیاد است (در کابل های جدید چیزی در حدود 10 گیگابیت بر ثانیه) از همین رو برای صداهای دالبی یاتصاویر سه بعدی بسیار مناسب هستند.
نکته ای که درباره HDMI بسیار اهمیت دارد اینست که برای این پورت هیچ تبدیلی از آنالوگ به دیجیتال و یا هیچ فشرده سازی روی اطلاعات اعمال نمیشود و اطلاعات بصورت استاندارد منتقل می شوند که همین موضوع باعث حفظ کیفیت صدا و تصویر در سیستم HDMI می شود. تمامی این مراحل فقط توسط یک کابل HDMI و درگاه آن انجام شده تا شما را از کابل کشی های متعدد بی نیاز کند.
پورت HDMI قابلیت نشان دادن تصاویر در ابعاد 1920*1080 پیکسل را به همراه هشت کانال صدا با فرکانس 192 کیلوهرتزی دارد.
انواع HDMI
اولین نسخه HDMI 1.0 در سال 2003 با طول کابل بالای 2 متر وارد بازار شد که قابلیت انتقال داده با پهنای باند 4.95 گیگابیت در ثانیه و 8 کانال صوتی 192 کیلوهرتزی را داشت و در سپتامبر 2013 با تولید نسخه HDMI 2.0 این مقادیر به 18 گیگابیت در ثانیه و 32 کانال صوتی 1536 کیلوهرتزی رسید. این نسخه جدید از کیفیت تصویر4kپشتیبانی میکند و 60 فریم در ثانیه را در این حالت انتقال میدهد.
همچنین در نسخه ۲ فناوری HDMI قابلیت تبادل دوطرفه با 4 مسیر صوتی و 2 مسیر تصویری افزودهشد، به این معنا که دو دستگاه دیجیتالی که توسط HDMI به یکدیگر متصل میشوند، علاوه بر انتقال داده، اطلاعات شناسایی صفحه نمایش گسترده (EDID) طرف مقابل را دریافت میکنند.
پهنای باند مورد نیاز و سرعت پورتهای مختلف
- رزولوشن اولترا اچدی با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه (نمایشگر ۶۰ هرتزی): ۱۱٫۹۴ گیگابیت بر ثانیه
- رزولوشن اولترا اچدی با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه (نمایشگر ۳۰ هرتزی): ۵٫۹۷ گیگابیت بر ثانیه
- پهنای باند پورت HDMI 1.2: حداکثر ۴٫۹۵ گیگابیت بر ثانیه
- پهنای باند پورت HDMI 1.4: حداکثر ۱۰٫۲ گیگابیت بر ثانیه
- پهنای باند پورت HDMI 2.0: حداکثر ۱۸ گیگابیت بر ثانیه
- پهنای باند پورت دیسپلیپورت ۱٫۲: برابر با ۱۷٫۲۸ گیگابیت بر ثانیه
- پهنای باند پورت دیسپلیپورت ۱٫۳: حداکثر ۳۲٫۴ گیگابیت بر ثانیه
جدول زیر هم نکات جالبی را روشن میکند:

دقت کنید منظور از رنگ ۱۶ بیتی این است که دو کانال رنگ Cb و Cr روی هم رفته ۱۶ بیت رنگ را منتقل میکنند و کمیت سوم که Y است، روشنایی کلی تصویر را بیان میکند.
میبیتید که در معرفی HDMI ذکر شده که ۴K با سرعت ۲۴ فریم بر ثانیه و در مورد اولترا اچدی که شبیه ۴K است اما رزولوشن کمی پایینتر دارد، سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه ذکر شده است.
نتیجه گیری
+ روشن است که HDMI 2.0 تنها نسخهی HDMI است که میتواند رزولوشن اولترا اچدی را با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه منتقل کند.
دیسپلی پورت ۱٫۲ و ۱٫۳ مشکلی ندارد و حتی با نسخهی ۱٫۳ میتوان دو نمایشگر ۴K با فرکانس ۶۰ هرتز را تغذیه کرد.
نکتهی عجیب این است که کیفیت تصویر در نمایشگر الجی مدل ۴۹ اینچی UB850V با HDMI 2.0 کمی پایینتر از دیسپلیپورت است. لذا این احتمال وجود دارد
که حتی HDMI 2.0 هم ۴K را با سرعت ۶۰ هرتز و نمونهبرداری کامل ۴:۴:۴ منتقل نکرده باشد.
در پایان باید به این مهم اشاره کرد این است که برخی نمایشگرهای ۴K با استفاده از HDMI میتوانند حالت ۶۰ هرتزی را پشتیبانی کنند اما نه با فضای رنگ RGB یا در واقع YCbCr با نمونهبرداری ۴:۴:۴، لذا به صورت خودکار ممکن است به حالت ۴:۲:۰ که پنهای باند لازم را تقریباً یک دوم میکند.
دیدگاهتان را بنویسید