پیکسل سوختگی یا سوختگی تصویر Permanent Burn-In
سوختگی تصویر Permanent Burn-in
در مطلب قبلی احتباس تصویر یا همان «Image Retention» تصویر در نمایشگر های OLED مختصر توضیحی داده شد که بهطور خلاصه بر اثر فشار زیاد وارده بر پیکسل های این نمایشگر مانند پخش محتوای بسیار روشن و غیر متحرک بهصورت ممتد و چندین ساعت با نور پس زمینه حداکثر (گزچه سیستم کنترل نور و سلامت نمایشگر های OLED یعنی ABL نور کلی و موضعی نمایشگر را بسیار پایین خواهد آورد)، برای مثال کادر و نوار سفید اخبار و اعلانات یا آرم شبکه ها اگرکه رنگ آنها روشن و شفاف باشد به شکل عجیبی بر دیود های این نوع پنل اثر منفی میگذارد و در اثر ضعف این نمایشگر در آن نواحی از دیود های ونل هاله ای از تصویر و محتوای قبلی برای مدتی در محتوای جدید پخش شما مهمان خواهد بود بین ۱ الی ۸ دقیقه استاندارد و بعضا تا چند ده دقیقه و چند ساعت …
اما بر اثر استفاده طولانی مدت ممکن هست که دیگر این دیود ها توان برگشتن به حالت اولیه خود را از بدهند و از احتباس تصویر به سوختگی تصویر همیشگی که به «Burn-in» معروف است و شناخته میشود.

تعریف پیکسل :
پیکسل به عنوان اصلیترین جز تشکیل دهنده انواع نمایشگرهای امروزی کاملا شناخته شده است و تقریبا اکثر مردم اطلاع کافی از آن دارند.به کوچکترین واحد تشکیل دهنده تصویر پیکسل گویند که دارای طول و عرض و فاصلهای مشخص نسبت به محور افقی و عمودی صفحه نمایش میباشد. پیکسل دارای نور، طول موجی معین و دمای رنگ مشخصی میباشد که در مجموع با کنار هم قرار گرفتن تعداد زیادی از آنها تصویر شکل میگیرد. البته پیکسل در نمایشگرهای مختلف تعاریف خاص خود را دارد. پیکسل در انواع متداول نمایشگرهای LCD ،CRT و LED از خود نور و رنگی ندارد و این ویژگیها را از لامپ کاتدی و یا لامپ فلورسنت نمایشگر دریافت میکنند اما در نمایشگرهای ارگانیک OLED پیکسلها وابستگی کمتری داشته و به بیانی ساده هر پیکسل خود یک منبع نوری محسوب میشود .
سوختگی پیکسل :
واژهی Burn یا سوختن به این معنی نیست که نمایشگر به علت گرمای شدید یا آتش! سوخته است. اصطلاح سوختگی نمایشگر یا سوختگی پیکسل به این معنی است که بخش یا بخشهایی از نمایشگر رنگ را به اشتباه نمایش میدهد. طبعاً نمایشگر مثل همیشه کار میکند اما پیکسلهای کوچکی که مشکلساز شدهاند، همواره به همین صورت باقی میمانند و معمولاً راهی قطعی برای حل مشکل وجود ندارد.
پیکسل سوختگی زمانی به وجود می آید که یک تصویر ثابت برای مدتی طولانی روی صفحه نمایش باقی مانده و باعث شود حتی وقتی تصویر تغییر کرده یا نمایشگر خاموش است هم هالهای از آن تصویر روی آن باقی بماند.
پیکسل سوختگی موقت یا دائمی؟
اگر تلویزیون شما 4-5 ساعت به شکل ممتد روشن باشد، دستگاه پس از خاموش شدن برای رفع سوختگی احتمالی و بازسازی پیسکل ها عملیات موسوم به Pixel refresher را به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه انجام می دهد. اگر زمانی با پیکسل های سوخته مواجه شدید هم می توانید با مراجعه به منوی تنظیمات، قابلیت Pixel refresher را به شکل دستی فعال کنید و یک ساعتی منتظر بمانید تا تمام شود.

در کل همه ی این راه حل ها موقتی هستند و در دراز مدت کارایی خود را از دست می دهند. مثلاً اگر گیمر هستید و ساعت های زیادی روی تلویزیون OLED بازی می کنید، در معرض تهدید «تصویر سوختگی» یا سوختگی موقت در پیکسل ها قرار دارید، چون در بازی های کامپیوتری بخش هایی از تصویر ثابت هستند و به مرور باعث ایجاد سوختگی در پیکسل های آن قسمت می شوند. با یک جستجوی ساده در انجمن های اینترنتی می توانید ببینید که اگر لوگوی شبکه مورد علاقه شما در محل خود ثابت باشد، حتی روزی چند ساعت تماشای این کانال هم می تواند به سوختگی موقت پیکسل ها منجر شود و این موضوع به مرور پیکسل های آن قسمت را به شکل دائمی با مشکل مواجه کند، یعنی سوختگی موقت به مرور زمان دائمی شود.
دیدگاهتان را بنویسید